maanantai 26. syyskuuta 2016

Päivän opitut asiat

Tänään graafikot päästettiin irti ryhmiinsä. Meillä oli myös mahdollisuus kuulla kovan luokan japanilaissyntyistä sculptaajaa joka on tehnyt uransa Yhdysvalloissa. Hän sanoi, että virheitä on tärkeä tehdä jotta niistä voi oppia. Listattakoon tähän siis muun ohessa myös päivän virheitä joista voi tulevat japanin vaihtarit ottaa oppia.

1. Tässä koulussa ei ole tuottaja/suunnittelijoita joten ohjelmoijat päättävät keskenään mitä tehdään. Kun kysyin ryhmältäni mikä meidän pelin core on parilla lauseella, sain vastaukseksi pitkän hiljaisuuden jälkeen "Minusta on hauskaa jos meidän hahmo vyöryy ympäriinsä". Ymmärrän vihdoin oikean dedikoidun suunnittelijan tärkeyden. Tiimi itsessään vaikuttaa mukavalta. Opiskelun focus on vain eri asioissa kuin meillä Kajaanissa.

2. Ykköskohdassa viitatusta huolesta pelin contentista ei kannata puhua kummemmin ääneen täällä. Meni neljä koodaria hyvin vaikeeks kun alkoi kysymään tarkentavia kysymyksiä suomalaiseen tapaan jotta voisi ymmärtää peliprojektia. Olisi edes voinut odottaa huomiseen niiden kysymysten kanssa.

3. Pikku-K conbinin ( convenience store ) suklaa croissant ei ole minua varten.

4. Täällä koulutetaan artisteja työllistymään. Kolmannen ( viimeisen ) vuoden alussa artisteille lukitaan työpaikat firmoista ja viimeisen kouluvuoden he opiskelevat firman pelien tyyliä ja heidän käyttämiään ohjelmistoja. Yksi artisti opiskelee täällä Blenderiä koska hänen tuleva työpaikkansa käyttää sitä. Mainittakoon myös, että täältä työllistyy paria mahdollista kesken jättäjää lukuunottamatta 100% vuosikurssin opiskelijoista. Tänään tutustuimmekin esimerkiksi pariin Capcomin tulevaan artistiin ja From Softwaren concept artistiin.

5. Koulupäivät 9 - 18 ei väsytäkkään ihan niin paljoa kuin oletin. Ei tarvi edes piristeitä.

6. Aamun ruuhkametro hajottaa. Paljon. Too many people, too close.

So far, vaikka tähän asti kirjoittamani tekstit saattavat antaa turhautuneen kuvan, Nagoya on ollut mahtava kokemus. Täällä tehdään todella monta asiaa erittäin oikein ja täältä olisi hyvä ottaa mallia niin yksilön kuin myös koulunkin tasolla. Rispektit on isot mutta vastapainoksi hajoiluja ja kummallisuuksia on myös jaettavaksi asti. Käsittääkseni kuitenkin koko porukalla on kajakit pinnalla ja hyvällä fiiliksellä kajakoidaan eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti